De kinderen waren in eerste instantie wat sceptisch toen ik aankondigde dat er hardlooplessen gegeven zouden worden door Loopland Gelderland. Maar na het eerste contact met de trainers waren de kinderen om. Ze zagen het belang van goed lopen in en door de aandacht die er aan ieder kind gegeven werd ging vrijwel iedereen met een voldaan gevoel uit de les.

Wieneke Dekker, Sportbedrijf Rheden

Sterren: 4 sterren

 

Met enthousiasme, betrokkenheid en kunde wordt er gewerkt aan de
verbetering van het hardlopen. Speelse oefeningen op elke beweegniveau. De
clinics passen goed in de organisatie van een les bewegingsonderwijs
waarbij er gewerkt wordt met 3 of 4 activiteiten. Communicatie met
Loopland Gelderland over de clinics was duidelijk en snel.

Joanneke Jansen, vakleerkracht bewegingsonderwijs/Combinatie-functionaris Arnhem – Presikhaaf

Waardering:  5 sterren

 

Wij hebben vorig jaar meegedaan met het project van loopland Gelderland. Wij zijn super enthousiast over de wijze waarop dit project wordt aangepakt. Wat misschien nog wel belangrijker is ,is dat de leerlingen het ook als zeer leuk ervaren hebben. Het prettige is dat je het op maat met elkaar kunt afstemmen. De samenwerking met elkaar was prima. We hebben het project afgesloten tijdens de nationale sportweek met een hardloopwedstrijd aan het einde van de week. Loopland Gelderland dacht met ons mee hoe we dit zo groots en mooi mogelijk konden doen. Er was zelfs een topatleet aanwezig die de warming-up en de start voor ons deed. Dat vonden de leerlingen natuurlijk super. Tijdens deze laatste week zijn er een aantal trainers bij ons op school geweest om clinics te geven. Het niveau van de clinics is uitstekend en de trainers zijn duidelijk gewend met de doelgroep om te gaan. We hebben zelfs een ouder-kind training gehad in de avonduren. Aan het einde van het project zijn we met een groep van 25 leerlingen nog naar Papendal geweest voor een extra sporttest en n.a.v. deze testen sporten er nog 4 leerlingen wekelijks gratis op Papendal en gaan wellicht een mooie carrière tegemoet. Ik mag wekelijks de enthousiaste verhalen aanhoren.

Ook voor het komende jaar willen we weer heel graag meedoen aan dit geweldige project.

Dominique Caniels, OBC Huissen

Sterren: 5 sterren

Ik vond de clinics zeer geslaagd. Jullie hebben de leerlingen laten zien dat lopen ook leuk kan zijn. Jullie brachten de oefeningen met veel beleving over op onze doelgroep. Niel alle oefeningen sloten aan op het niveau. Een aantal leerlingen vonden de stof best lastig. Bedank voor de samenwerking!

Jules van Meeteren, Groenhorst Velp

Sterren: 4 sterren

Lesmateriaal

Bekijk en gebruik het online lesmateriaal

Lesmateriaal bekijken