Afgelopen zondag  stonden de Europese Kampioenschappen Veldlopen op het programma. In het Italiaanse Chia lag een supersnel parkoers waar ook nog onder perfecte omstandigheden gelopen mocht worden. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een snelle race. Ook RTC-atlete Jasmijn Lau mocht Nederland vertegenwoordigen, en deed dat uitmuntend.

Plezier en teamspirit kracht van het collectief

Na een indrukwekkende wedstrijd tijdens de Warandeloop in Tilburg werd de jonge atlete Lau geselecteerd voor het juniorenteam. Samen met Merel van der Marel, naamgenoot Jasmijn Bakker en zus Veerle Bakker vormden zij een succesvol team. Het team schreef geschiedenis door als collectief een bronzen teammedaille te behalen. Een nooit eerder behaalde prestatie door een juniorenteam werd werkelijkheid.

Voor Jasmijn Lau was het zelfs haar internationale debuut en dankzij een goede individuele klassering  (5e) en van alle teamleden mochten ze het podium bestijgen om het eremetaal in ontvangst te nemen. Niet alleen dankzij de goede individuele klasseringen leverde dat een podiumplek op. De dames junioren ontmoeten elkaar niet alleen op het sportveld, maar spreken ook regelmatig met elkaar af, buiten de sportactiviteiten om. De teamspirit van dit collectief ligt dus ook in de goede onderlinge relatie. Daarnaast stralen de jonge dames ook ongeloof veel plezier uit in wat ze doen.

 

bron:  redactie www.losseveter.nl (Vivian Ruijters en Dennis Kaspori)

Atlete van het eerste uur

Jasmijn  Lau werd een aantal jaren geleden ontdekt tijdens één van de talentendagen van Stichting Loopland Gelderland. Als scholiere van het Beekdal Lyceum werd ze een aantal jaren geleden ontdekt door haar huidige coach Honoré Hoedt tijdens zo’n testdag op school. “Jasmijn Lau was een voormalig meerkampster en lid van Ciko’66, maar ik zag in haar veel meer een loopster voor de lange afstand. Toch is die meerkamp training niet slecht voor haar atletische vorming geweest. Maar haar talent ligt overduidelijk op het lopen. Het heeft enkele jaren gekost, totdat zij er zelf achter kwam, dat haar kracht ligt bij het lopen”.

Van talenten ontdekken naar identificeren en ontwikkelen

Naast Lau, staan er nog meer talenten te trappelen om in de voetsporen te treden van Lau. In de afgelopen jaren zijn er zijn dankzij de inzet van de gemeenten Arnhem, Renkum, Rheden, Lingewaard, CTO Papendal, Provincie Gelderland, Hogescholen Arnhem & Nijmegen, Rabobank en de Atletiekunie mogelijkheden gecreëerd om een Regionaal Training Centrum op te richten om talenten op de scholen in Gelderland een podium te bieden om zich te ontwikkelen tot loper.

Toekomst

Stichting RTC Loopland Gelderland zal zich als loop- en expertisecentrum blijven inzetten voor het ontdekken, identificeren en ontwikkelen van talenten. Een compleet traject om niet alleen kinderen beter te laten bewegen, maar ook om talentvolle jonge lopers en loopsters een platform te bieden zich te ontwikkelen tot een atleet. “Om dit in de toekomst te kunnen blijven garanderen zijn we als platform altijd op zoek naar samenwerkingsverbanden en nieuwe partnerships. Wij gaan altijd graag in gesprek, aldus Hoedt”.

 

Hoeveel % van de kinderen is onvoldoende lichamelijk actief?

Je hebt al op deze poll gestemd.

Hoeveel % van de kinderen is onvoldoende lichamelijk actief?

Je hebt al op deze poll gestemd.

Hi topper! stuur hier jouw video in

Of stuur je video via Whatsapp naar 06-23092669

Lesmateriaal

Bekijk en gebruik het online lesmateriaal

Lesmateriaal bekijken