Voor scholen

Loopland Gelderland werkt samen met vier Gelderse gemeenten (Arnhem, Rheden, Renkum en Lingewaard) en bieden binnen deze gemeenten Beter Beweeg & Loopprogramma aan. Er worden Beter Beweeg & Loopclinics (BB&L) gegeven aan de bovenbouw binnen het basisonderwijs en aan leerlingen in het voortgezet onderwijs. Naast de BB&L clinics leiden we de vakdocenten uit het bewegingsonderwijs op om met de oefenstof van Loopland Gelderland aan de slag te gaan. Interesse? Neem contact op met rosanne@looplandgelderland.nl voor meer informatie.

Met welke scholen hebben we al samengewerkt? Bekijk hier het overzicht met recensies.

11953147_1632952460316022_5969759503847107251_n

Voor sportverenigingen

Graag betrekken we lokale sportverenigingen in het bereiken van  onze missie. Niet alleen omdat we denken dat zij de jeugd ook graag beter in beweging zien, maar ook omdat we kinderen willen winnen voor de (loop)sport. De enthousiaste kinderen hebben een plek nodig waar ze plezierig en goed kunnen bewegen. Als sportvereniging kun je gebruik maken van de oefenstof speciaal ontwikkeld voor spelsporten.

Het Beter Beweeg & Looppakket voor sportverenigingen bestaat uit 4 leskaarten. Met een QR code is er een doorverwijzing naar beeldend materiaal van de oefeningen. Daarbij leiden we de verenigingstrainers op. Interesse? Neem contact op met rosanne@looplandgelderland.nl voor meer informatie.

12439305_1712488899029044_3329828410331707853_n

Voor bedrijven

Samen met jouw collega’s aan het voorbereiden voor de midwintermarathon in Apeldoorn of gaan jullie nu echt trainen voor de Bridge to Bridge in Arnhem? Leuk! Wij willen graag met jullie meedenken hoe de voorbereiding eruit gaat zien.

IMG_8477

Bedrijfstrainingen naar een loopevenement

Verantwoord, veelzijdig en planmatige begeleiding en training voor medewerkers van bedrijven naar een loopevenement naar keuze. Begeleiding op maat door de topcoaches en topatleten als Honore Hoedt (Sifan Hassan), Gert Jan Wassink en Dennis Licht. Een compleet trainingspakket met individuele aandacht voor uw looptechniek, ontspanning, lenigheid, corestability, balans, een optimale individuele opbouw in het voor u juiste looptempo, essentieel om overbelasting en blessures te voorkomen.

Voor een plan op maat voor uw bedrijf en een offerte kunt u een afspraak maken met Dennis Licht (dennis@looplandgelderland.nl).

looptechniek – blessure preventie – het juiste looptempo – core stability – training op maat

de APK screening voor verantwoord hardlopen

Screening van je looptechniek voor meer gemak bij het lopen. Hoe houd je je armen en schouders? Hoe plaats je je benen en voeten? Hoe wordt je sterker, stabieler en blijf je zonder blessures? Welke snelheid moet ik lopen? Verantwoorde begeleiding op maat!

Trainingen worden gegeven vanuit het team van Loopland Gelderland o.l.v. Honore Hoedt, coach van o.a. Europees kampioene Sifan Hassan.

De clinic:

 • Locatie opties: rond het bedrijf; Papendal of bij Hotel Groot Warnsborn (Arnhem Noord).
 • Duur ca 60 min met gelegenheid tot vragen stellen.
 • Prijzen op aanvraag, afhankelijk van aantal deelnemers, trainers en locatie.

Interesse? Neem contact op met dennis@looplandgelderland.nl  voor meer informatie.

looptechniek – blessure preventie – het juiste looptempo – core stability – training op maat

IMG_8435

 • Beter Beweeg & Loopclinics

 • APK hardloopscreening

 • Talentenjacht

 • Loopland Gelderland kijkwijzer

 

Voor de plezier loper

Voor hardlopers bieden we elke maand een ‘APK’ hardloopscreening aan in o.a het Sonsbeekpark in Arnhem. Op verschillende locaties en onder leiding van één van onze trainers kunt u deelnemen aan een clinic.

de APK test voor elke hardloper

Screening van je looptechniek voor meer gemak bij het lopen. Hoe houd je je armen en schouders? Hoe plaats je je benen en voeten? Hoe wordt je sterker, stabieler en blijf je lopen zonder blessures? Welke snelheid moet ik lopen?

Wat gaan we screenen?
LOOPTECHNIEK: efficient lopen
RUNNING CORE STABILITY: blessure preventie
DE JUISTE LOOPSNELHEID: optimale progressie

Training: 13 november en 18 december 2016

Waar: Zijpendaalseweg 26-28, Sonsbeekpark in Arnhem.

Starttijd: 10:00

Kosten: €20,- contact voorafgaand (met kopje koffie of thee na afloop).

Duur: circa 60 min.

Doelgroep: volwassenen en jeugdlopers (vanaf 16 jaar) beginners en gevorderden.

Training wordt gegeven vanuit het team van Loopland Gelderland o.l.v. Honoré Hoedt, coach van o.a. Europees kampioene Sifan Hassan.

Zeker van een plek? Meld je voor vrijdag 23 september aan bij info@looplandgelderland.nl vermeld daarbij naam, e-mailadres, leeftijd en welke sport je beoefent.

Eerstvolgende trainingen: zondag 13 november en zondag 18 december (locatie: Sonsbeek park Arnhem, voor het watermuseum, bij Grand Café de Beek) om 10:00.  Aanmelden verplicht.

looptechniek – blessure preventie – het juiste looptempo – core stability – training op maat

Nederland, Apeldoorn, 07-03-2016 Indoor training Sifan Hassan met trainer Honore Hoedt. Foto : Klaas Jan van der Weij website : http://klaasjan.photography

Foto : Klaas Jan van der Weij

Voor trainers

Voor de looptrainer maar ook spelsporttrainers bieden we verschillende workshops aan zoals:

 • Beter Bewegen & Lopen
 • Blessure vrij presteren door corestability

Dit onder de noemer loop en expertisecentrum. Voor meer informatie stuur een mailbericht naar honore@looplandgelderland.nl

 

Voor talent

Introductievideo

Naast het BB&L project zijn wij ook de ontdekker van nieuw looptalent. Naast het schaven aan de basis, heeft Hoedt nog een doel. Hij benadrukt dat het hier gaat om een bijvangst, en dat het niet het hoofddoel is van de BB&L-trainingen Fases van talentontwikkeling verdelen we in drie fases: Ontdekken, Opleiden en Oogsten. Stichting Loopland Gelderland houdt zich bezig met de eerste fase namelijk het ontdekken (talentidentificatie). De volgende fases opleiden en oogsten worden onder gebracht bij het RTC Gelderland Atletiek.

Testdag

BeweegPlus programma ‘Ontdekken’

In het vervolg op het Beter Beweeg & Loopprogramma biedt Loopland Gelderland de scholen een mogelijkheid tot deelname aan het BeweegPlus programma om bovengemiddeld goede bewegers te belonen met een ‘test je talent-dag!’. Deze testdag levert een belangrijke bijdrage in het kader van de slimme sportkeuze. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dennis@looplandgelderland.nl

Testdag ‘Ontdekken’

Voor de bovengemiddeld goede bewegers organiseren wij 2 keer per jaar een grote testdag op het Nationaal trainingscentrum te Papendal. Deelnemers aan de testdag hebben in de aanloop naar de testdag op Nationaal Trainingscentrum een uitnodiging ontvangen om deel te nemen. Een uitnodiging voor de testdag kan op de volgende manieren verkregen worden:

 1. De genodigde is in het bezit van een wildcard en traint al enige tijd mee in de kweekvijver van Stichting Loopland Gelderland.
 2. De genodigde is voorgeselecteerd tijdens het BeweegPlus programma op school.
 3. De genodigde maakt deel uit van het Regionaal Trainingscentrum in Apeldoorn of Arnhem.

Deelname aan de testdag is een beloning voor de deelnemers. Er worden geen medailles verdeeld, maar het is wel een prachtig podium op een prachtige locatie om als deelnemer je talent tentoonstellen.

De testbatterij bestaat uit vier teststations waarmee de leerling van zichzelf een beter beeld krijgt welke sport (explosief of duursportgericht) het beste bij hun past. De testen die we afnemen:

1. Body-metingen: We meten de staande lengte, zittende lengte en gewicht om de biologische leeftijd te bepalen. Daarnaast maken we ter ondersteuning van deze metingen een foto van het postuur van de deelnemer.
2. Counter-Movement-Jump en Kaatsprongen: We meten de maximale spronghoogte en de grondcontacttijden.
3. 30 meter vliegende sprint: Met behulp van tijdregistratie wordt over een afstand van 30m sprint met aanloop de snelste tijd gemeten. Daarnaast maken een video voor analyse van de looptechniek.
4. 10 loopsprongen:  We meten de maximale afstand in 10 loopsprongen.
5. Een 500m/1000m of 6’ loop:  We meten de eindtijd over de 500 of 1000m en bij de 6’ loop de maximale afstand die wordt afgelegd. De tijdregistratie vindt plaats in samenwerking met MyLaps.

Heb je deelgenomen aan de testdag en heb je vragen over de resultaten? Dan kun je contact opnemen met dennis@looplandgelderland.nl

Gelderse Talentenjacht: Ben jij de nieuwe Dafne of Sifan?

Loop jij iedereen eruit op school, voetbal, hockey of bij een andere sport? Ben je tussen 12 en 18 jaar? Dan zoeken we jou! Kom donderdagmiddag 13 oktober om 16:00 naar de atletiekbaan op het Olympisch Trainings Centrum Papendal voor een leuke en uitdagende training en talentverkenning.

We ontdekken of je snel en explosief bent met veel aanleg voor korte sprint. Of dat je van nature een groot loopvermogen hebt en aanleg voor langere afstanden (5km). Dan wel een combinatie van beiden: snel en veel uithoudingsvermogen, midden afstand (800m).

De training duurt circa 90 minuten en bestaat uit enkele testen: looptechniek, core stability, sprint met elektronische tijd, springen en uitdagende loopvormen. We sluiten af met enkele testloopjes afgestemd op je leeftijd en talent: 60, 150, 500, 1000 meter en of een 6 minuten-test. Bonus: als blijkt dat je heel veel talent hebt dan mag je een jaar lang (gratis) wekelijks meetrainen op Papendal, met behoud van je eigen sport.

De komende maanden wordt er door RTC Loopland Gelderland bijna elke eerste donderdag van de maand om 16:00 een testtraining op de atletiekbaan van Olympisch Sportcentrum Papendal georganiseerd.

Zeker van een plek? Meld je dan snel aan voor woensdag 12 oktober aan bij info@looplandgelderland.nl en vermeld daarbij in het onderwerp ‘inschrijving talentenjacht’ en in het mailbericht je naam, emailadres, leeftijd, woonplaats en welke sport je beoefent. Geef daarbij ook duidelijk aan welk onderdeel SPRINT (kort) of HARDLOPEN (langer). Vraag wel even toestemming aan jouw ouders/verzorgers.

IMG_8832

sprint- & springtesten – looptechniek – loopvermogen – test wedstrijd.

De Loopland Gelderland Wildcard ‘Ontdekken’

Wij zijn regelmatig aanwezig bij hardloopevenementen. Daarbij hebben wij altijd onze Loopland Gelderland wildcards bij ons. Deze kaart ontvang je wanneer je bij één van onze scouts opvalt. Heb je een wildcard ontvangen dan mag je een keer mee komen trainen met onze talentengroep op het Nationaal Trainingscentrum te Papendal. Elke dinsdagmiddag is er een mogelijkheid om mee te trainen. Je krijgt van ons een bericht over de trainingsdata. Je mag dan zelf aangeven welke dinsdagmiddag je wilt komen. Stuur voor vragen of meer informatie een mailbericht naar rosanne@looplandgelderland.nl.

Kweekvijver ‘Ontdekken’

Als je bij ons komt meetrainen op Papendal kom je eerst terecht in de kweekvijver. Je kunt met ons meetrainen wanneer je een wildcard heb ontvangen of je hebt na de talententestdag een uitnodiging ontvangen om mee te trainen. De Kweekvijver bestaat uit twee groepen namelijk de sprint en midden -lange afstandsgroep. De sprinttraining is onder leiding van Bram Peters en Eva Hovenkamp. De MiLa groep wordt gecoördineerd door Honoré Hoedt in samenwerking met Orphan van Faassen en Wendy Detert Oude Weme. De trainingen zijn op de dinsdag en donderdagmiddag van 16:00 tot 17:30 Meetrainen met de kweekvijver is vrijblijvend, maar natuurlijk hanteren wij wel een aantal normen & waarden die voor onze sport gelden. Dit hebben wij in onze huisregels beschreven. Je kan naast deelname aan de trainingen gewoon je eigen sport blijven beoefenen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met dennis@looplandgelderland.nl

11988704_1639995122945089_1842456646626650356_n

RTC

RTC ‘Opleiden en Oogsten’

‘het neusje van de zalm’

Wanneer blijkt dat de loper in de introductiefase (kweekvijver) het potentieel heeft om uit te blinken als looptalent dan biedt RTC Gelderland Atletiek deze sporters de mogelijkheid om looptrainingen te gaan intensiveren en hun talent te ontwikkelen onder begeleiding van Honoré Hoedt in Arnhem of Johan Voogd in Apeldoorn. Heb je vragen of wil je meer informatie dan kun je contact opnemen met honore@looplandgelderland.nl

Lesmateriaal

Bekijk en gebruik het online lesmateriaal

Lesmateriaal bekijken